Pita met gebakken oesterzwam

Het is deze week de ‘Week zonder vlees’, doe je ook mee? Een pita gyros of shoarma zit er niet in, maar wij hebben een lekker en gezond alternatief. Namelijk een pita met gebakken oesterzwam. Laat je blij verrassen, want het is super smakelijk en het is zo klaar!

Ingrediënten

  • 300 gram oesterzwammen (of een wilde paddenstoelenmix, maar zorg er ook voor dat er oesterzwammen inzitten vanwege de stevige vlezige structuur en bite)

  • 1 ui

  • 2 tl shoarmakruiden

  • 2 el sojasaus

  • 2 el olijfolie

  • 2 pitabroodjes

  • 1/2 komkommer

  • 1 handje dille

  • 1 handje munt

  • 4 el Griekse yoghurt

  • 1 knoflookteentje

  • 2 handen babyspinazie

Bereiding

Snij de oesterzwammen in reepjes en de ui in ringen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 3 minuten glazig. Voeg de oesterzwamreepjes toe en bak alles nog een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de shoarmakruiden en sojasaus toe en bak alles dan nog 5 minuten op laag vuur.

Rooster de pitabroodjes in de broodrooster of bak ze af in de oven.

Snij de komkommer in schijfjes en hak de munt en dille fijn. Maak de knoflooksaus door de Griekse yoghurt aan te lengen met 1 el water, de knoflook en de gesneden dille. Roer goed door.

Vul de pita’s met de oesterzwamshoarma, spinazie, komkommerschijfjes, gesneden munt en de knoflooksaus. Eet smakelijk!

Tip: wil je dit gerecht geheel vegan maken? Vervang dan de Griekse yoghurt met hummus of een vegan mayonaise.