Zoet pompoenbrood

Met pompoen kun je heerlijke gerechten maken, maar de zoetige smaak is ook heel geschikt voor een snack. Zoals een (plakje) pompoenbrood, wat eigenlijk meer weg heeft van een cake. Heerlijk kruidig met speculaaskruiden!

Ingrediënten

  • 300 gr pompoenpuree

  • 200 gr havermeel

  • 3 eieren

  • 2tl appelazijn

  • 1tl baking soda

  • 2 el amandelpasta

  • 3 el gebroken lijnzaad

  • 2 tl speculaaskruiden

  • 60 ml agavesiroop of 5 Medjoul dadels

  • Snufje zout

  • Pompoenpitten als topping

Bereiding

Bereid allereerst de pompoenpuree door een flespompoen of hokkaido pompoen in blokjes te snijden, te besprenkelen met olijfolie en in de oven 30 minuten te bakken op 200 graden. Pureer de pompoen vervolgens met een staafmixer.

Kluts de eieren luchtig en doe het samen met de pompoenpuree, appelazijn, amandelpasta en agavesiroop in een kom en mix. Doe vervolgens de droge ingrediënten in een andere kom en mix ook alles door elkaar. Roer daarna de natte en droge ingrediënten door elkaar totdat er een beslag ontstaat.

Vet een cakeblik in met olie of boter en schep het beslag erin. Verdeel er pompoenpitten overheen en bak 60 minuten op 180 graden. Steek er een prikker in om te checken of het brood gaar is. Laat afkoelen en snijd in plakken. Je kunt er ook een aantal invriezen zodat op een ander moment ook een heerlijke verse snack hebt klaarliggen!