Scrambled tofu

Als je om wat voor reden dan ook plantaardig eet, kan het zijn dat je je eitje mist. Maar dat hoeft niet want bijvoorbeeld scrambled eggs kun je heel erg goed namaken met tofu! Probeer dit recept. Het heeft enorm veel weg van een roereitje, maar het is vegan. Heel erg lekker op een vers geroosterd broodje met een paar plakjes avocado... mmm!

Ingrediënten

  • Blok tofu

  • 1 ui

  • 1 tl Knoflookpoeder

  • 1 tl Kurkuma

  • 1 tl Paprikapoeder

  • 2 el edelgistvlokken

  • Peper en zout

  • Verse kruiden naar keuze bijvoorbeeld koriander, peterselie of bieslook

  • Zuurdesembrood (ongesneden)

Bereiding

Giet de tofu af en knijp het blok tussen je handen en vingers om er overtollig water uit te drukken. Je kunt het blok tofu ook tussen keukenpapier leggen en er iets zwaars op leggen. Zo krijg je het vocht er ook uit.

Snipper de ui en bak een paar minuutjes in een pan met olijfolie. Kruimel vervolgens de tofu boven de pan. Je kunt ook de tofu in de pak leggen en met een aardappelstamper de tofu klein maken. Bak de tofu en roer regelmatig. Voeg de knoflook- en paprikapoeder, kurkuma en edelgistvlokken toe. Hou je van pittig? Voeg dan chilivlokken toe. Bak het geheel nog een aantal minuten en blijf de tofu omscheppen. Breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste de verse kruiden erdoorheen.

Snijd een paar dikke plakken van het zuurdesembrood en rooster deze even kort in de pan als jouw voorkeur gaat naar een knapperig broodje. Verdeel de scrambled tofu over de broodjes. Eet smakelijk!

Tip: voeg een paar plakjes tomaten of avocado toe!