Vegan chocolate tart

Ben jij een chocoladeliefhebber? Dan kun je ons alvast bedanken, want deze no-bake chocolate tart is ten eerste héél makkelijk te bereiden, het hoeft enkel in de koelkast op te stijven, en je hebt maar zes(!) ingrediënten nodig. De taart is vegan, glutenvrij en enkel gezoet met dadels. Je zou het zelfs gezond kunnen noemen! Zoals we al zeiden, you’re welcome!

Ingrediënten

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)

  • 100 gram pure of vegan chocolade

  • 150 gram amandelen

  • 30 gram cacaopoeder

  • 10 Medjoul dadels

  • kokosolie

Bereiding

Wat heb je nodig? Een taartvorm, keukenmachine en een steelpannetje.

Verwarm in een sauspan de kokosmelk, wanneer het kookt haal je de pan van het vuur en voeg je de chocolade in stukjes toe. Blijf roeren totdat het helemaal is gesmolten en er een gladde bruine substantie ontstaat. Voeg er nog 2 eetlepels kokosolie aan toe. Zet aan de kant.

Mix dan in een keukenmachine de amandelen, dadels, cacaopoeder met 3 el kokosolie. Wanneer alles goed is gemixt, ga je de bodem van de taartvorm bedekken met het mengsel. Druk het goed aan door je handen te gebruiken. Tenslotte giet je hier het chocolade-kokosmengsel overheen en laat je het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven! Snijd in puntjes en garneer met nog een beetje cacaopoeder en eventueel wat rood fruit ernaast.