Courgette-doperwtensoep met feta

Wie houdt er niet van een snel recept? Je wilt met deze heerlijke zon niet te lang in de keuken staan. Dit recept is klaar in een handomdraai en ook niet zwaar, wat fijn is op warmere dagen. En kunnen we het even hebben over de kleur van deze soep? Prachtig! Het geheim van een heldere groene soep is om de groente niet te lang te laten koken. Deze soep dankt zijn kleur aan courgette, doperwten en basilicum en wordt extra smaakvol door de feta en de citroenrasp.

Ingrediënten

  • 3 tenen knoflook

  • 3 courgettes

  • 500 gr diepvriesdoperwten

  • 200 g feta

  • Handje basilicumblaadjes

  • Olijfolie

  • 1l groentebouillon

  • Bio citroenrasp

  • Zwarte peper

Bereiding

Pel de knoflooktenen en snijd de courgette in plakken. Haal de doperwten uit de vriezer, doe ze in een kom en giet er heet water overheen. Bereid de groentebouillon.

Pak een grote pan, voeg olijfolie toe en bak hierin de knoflook en courgette een paar minuutjes. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat koken totdat de courgette gaar zijn, maar ook nog steeds heldergroen.

Voeg dan de doperwten toe en de basilicum en haal de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk de soep in een kom en bestooi met feta, citroenrasp en zwarte peper!

Voeg eventueel quinoa toe als je meer vulling wilt geven aan de soep.